HTML

Slydecker

Minden megtalálható itt, ami a Hálózati ismeretek 2. tantárgyban felmerül. Informatikai témák előnyben.

Friss topikok

Linkblog

Bizonyos Windows 7 RC torrent-ek fertőzöttek

slydecker 2009.04.29. 12:52

Nem ritkaság hogy a torrent hálózatokon vagy más file megosztó rendszereken keringő alkalmazásokban valamilyen nem várt „extra ajándék” is megbújik, mely alattomos módon vagy reklámokkal zaklat (ez a jobbik eset) vagy komolyabb károkat teszt, esetleg megnyitja a gépünket más beépülő modulok előtt.

 

Úgy tűnik a Windows 7 RC még hivatalosan ki nem került torrent verziói közt is vannka fertőzött változatok, melyekben egy trójait is kap a letöltő. Az ezekkel foglalkozó fórumokon érdemes utána nézni az egyes torrent változatoknak, hogy tiszta vagy nem az adott ISO ha valaki arra szánná magát, hogy kipróbálja az új jövevényt. Ekkor is mindenképp javasoljuk minimum egy külön partíció (szerencsésebb esetben külön merevlemez) létrehozását a próbához.

 

Sokkal biztonságosabb azonban ha megvárjuk azt a pár napot amíg a hivatalos verzió is letölthető lesz, melyben biztosan nem lesz semmilyen „extra meglepetés”.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slydecker.blog.hu/api/trackback/id/tr801093393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása