HTML

Slydecker

Minden megtalálható itt, ami a Hálózati ismeretek 2. tantárgyban felmerül. Informatikai témák előnyben.

Friss topikok

Linkblog

Hé Robot! Tele kérném…

slydecker 2009.04.29. 12:56

Holland feltalálók egy különleges és újszerű robotot mutattak be, mely hamarosan több hollandiai benzinkútnál állhat szolgálatba…

A robot benzinkutak segítségével ki sem kell szállnunk a kocsinkból a tankoláshoz, hiszen egy automatikus rendszer képes megtankolni járművünket, minden külső beavatkozás nélkül. A robotkar számos szenzorral és érzékelővel van ellátva és képes kinyitni a tankoló nyílás fedelét, levenni a tanksapkát, majd a szabványos töltőcsövet megragadva megtankolja kocsinkat, majd mindent szépen visszazár.

 

A rendszer egyik igen fontos része a beépített adatbázis, mely tartalmazza a kocsik felépítését és a tankoló nyílás helyzetét, így a gép a jármű felismerése és azonosítása után képes automatikusan elvégezni a feladatát.

 

A feltalálók reményei szerint a Tankpitstop nevű rendszer még ebben az évben megjelenhet jó néhány Holland töltőállomáson.

Egy kis bemutató: Klikk ide!  :D

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slydecker.blog.hu/api/trackback/id/tr311093406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása