HTML

Slydecker

Minden megtalálható itt, ami a Hálózati ismeretek 2. tantárgyban felmerül. Informatikai témák előnyben.

Friss topikok

Linkblog

Fejlesztések a Google kereső rendszerében

slydecker 2009.04.04. 19:19

A Google barátunk, bár néha a keresési találatok közt eligazodni nem mindig egyszerű és sokszor a kapott találatokról sem egyértelmű, hogy vajon a nekünk megfelelő témával foglalkozó oldalak közül választhatunk. A Google keresőmotorja megpróbálja az adott kulcsszavakhoz kapcsolódó egyéb kifejezéseket is megmutatni, és a témához kapcsolódó javaslatokkal segíteni kutatásunkat. A hosszabb cikk előzetesek magyarul is működnek, a kiszélesített keresési javaslatok, jórészt csak angol kifejezéseknél.

 

Egyesek szerint a felhasználó anélkül találja meg a választ kérdésére, hogy valóban rákattintana az oldalra. A hosszabb keresési javaslatok pedig tovább tarthatnak minket a Google-n, miközben csak egyre másra keresgélünk. Azonban hogy ezek az aggodalmak valósak, vagy csak a konkurensek által keltett rosszindulatú megjegyzések, az teljes bizonyossággal a gyakorlatban fog kiderülni.

 

Egyes vélemények szerint azonban ezek a fejlesztések nem gyorsítják a keresési folyamatot, hanem több ideig tartják az oldalon a látogatókat, ahelyett, hogy tovább kattintanának.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slydecker.blog.hu/api/trackback/id/tr741046337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása